Gazdaság

Nemzeti Koporsógyártó látja el a köztemetőt

koporsovita(210x140)(3).jpg (koporsóvita)
koporsovita(210x140)(3).jpg (koporsóvita)

Az Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorcium egyedüli ajánlattevőként nyert a Budapesti Temetkezési Intézet közbeszerzésén. A konzorcium két évig nettó 166 millió forintért szállíthat koporsókat.

Az Egyesült Nemzeti Koporsógyártó Konzorcium nyerte meg a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. koporsótenderét, a két évre szóló szerződés értéke nettó 165,8 millió forint – írja a napi.hu az uniós közbeszerzési értesítőben (Tenders Electronic Daily, TED) megjelent hirdetmény alapján.

A nyíregyházi székhelyű, nemzeti koporsógyártó konzorciumot két cég alkotja, a nyíradonyi Karsol Kegyeleti Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. és a nyíregyházi Keletfa Faipari és Kegyeleti Terméket Gyártó Kft..

A közbeszerzést évente 1745 darab különféle típusú koporsó szállítására júniusban hirdette meg a BTI. A nyertes egy évre nettó 83,9 milliós árajánlatot tett. A konzorciumnak nem akadt versenytársa, az eljárás eredményéről október 24-én döntöttek.

A cikk kitér arra is, hogy a nyíradonyi Karsol Kft. októberben még egy közbeszerzést megnyert, szintén egyedüli pályázóként, de konzorciumtárs nélkül: a Vas Megyei Temetkezési Kft. 2500 darabos (ami 40 százalékkal növelhető mennyiség) koporsóbeszerzését. A szerződés előzetesen becsült értéke nettó 130 millió forint volt. A megállapodás 2013 december elejétől 2017 november végéig hatályos – derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból.

A tulajdonos-ügyvezetőknek van még egy Karsol nevű cégük, teljesen más profillal: a Karsol Gasztronómia Kft., fióktelepe pedig Debrecen egyik ismert étterme, az Ikon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik