Nagyvilág

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából

Szegedi-Csanad(3)(960x640)(6).jpg (Szegedi Csanád)
Szegedi-Csanad(3)(960x640)(6).jpg (Szegedi Csanád)

A korábbi Jobbik-képviselő a montreali zsidó közösség előtt tartott volna előadást, de a bevándorlási hatóság hazaküldte őt.

Mint mondják, valami nem volt rendben Szegedi papírjaival, ezért ültették fel az első Magyarországra tartó gépre. A zsidó gyökereit nemrég felfedező, majd ezért a Jobbikból is távozó Szegedi Csanád a Chabad nevű vallásos közösség előtt beszélt volna megtéréséről, előadásának pedig az „Utam a gyűlölködéstől a gyűlölet elleni harcig” címet adta.

Azonban miután leszállt a gépe, a bevándorlási hatóság emberei szinte azonnal kiutasították Kanadából, mondván: valami nincsen rendben a papírjaival. Az európai parlamenti képviselőt meghívó Devorah Shanowitz az eset után úgy fogalmazott a Montreal Gazette-nek, hogy véleménye szerint a helyi zsidó közösség közbenjárása után nem engedték be Szegedit az országba, mert az előadást ellenzők levelet írtak a hatóságoknak, amiben beszámoltak a korábbi szélsőjobbos képviselő politikai tevékenységéről.

A korábban még a kanadai hóesésben fotózkodó Szegedi állítólag igen csalódott, a már idézett Shanowitz állítja: meghívásával nem akarták legitimálni Szegedit, csak a történetére, a megtérésére lettek volna kíváncsiak. „Ő már más utakon jár, ez érdekelt volna minket” – fogalmazott.

Kertész Ákos menekült lett Kanadában

Ahogy azt már korábban megírtuk, Kertész Ákos 2012 februárjában érkezett Montreálba, miután több alkalommal megtámadták Budapesten. Az ország elhagyásakor közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte. A Maclean’s nevű kanadai hetilapnak azt mondta, hogy azért döntött úgy feleségével, hogy elhagyják Magyarországot, mert nyolcvanévesen már nem akart többet harcolni.

web surveys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik