Nagyvilág

Brutális hurrikán Nagy-Britanniában

xaver szupervihar (xaver, szupervihar, orkán)
xaver szupervihar (xaver, szupervihar, orkán)

Legalább három halott, százezrek áram nélkül, több tízezer lakásából kitelepített ember. Lecsapott a Xaver Angliára.

Súlyos áradásokat okozott Nagy-Britanniában a hurrikánerejű széllökésekkel csütörtökön a szigetországra lesújtó Xaver, amely még pénteken is éreztette hatását. A hatvan éve nem látott áradásokat okozó szupervihar legalább három ember halálát okozta. Anglia keleti partjainál nagyjából tízezer lakóházat kellett kiüríteni.

Az áramkimaradások több mint százezer otthont érintettek egész Angliában, ahogy a több mint kétszáz kilométeres szelek sok helyen leszakították a villanyvezetékeket. Londonban elforgatták a Temzén elhelyezett hatalmas mozgatható gátakat, hogy megvédjék a fővárost az árhullámtól.

Közben már Lengyelországot is elérte a szupervihar, amely a Polsat News lengyel televízió közlése szerint három ember halálát okozta. Az ország számos részén lezuhanó faágak és kidőlt fák szakították el az elektromos vezetékeket, és nagyjából százezer háztartásban nincsen áram. Az Észak-Európa felett végigsöprő orkánt több érintett országban az elmúlt évtizedek legerősebb viharaként tartják számon

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik