Nagyvilág

A Xaver miatt nem tudott leszállni a repülő

repülőtér (repülőtér, )
repülőtér (repülőtér, )

A szupervihar miatt a pilóta inkább úgy döntött, hogy a sikertelen próbálkozás után inkább máshol teszi le a gépet.

A Boeing 777-es Dubaiból érkezett az angliai Birminghambe, ott kellett volna landolnia, de miután ez nem sikerült, végül Londonban ért földet a gép.

Az utasok beszámolója szerint félelmetes érzés volt látni a fedélzeti tv-készülékeken azt, ahogy próbálkozik a pilóta, sokan sikoltoztak az utasok közül, amikor a szél belekapott a gépbe. Az esetet valaki videóra is vette, hallani, hogy hatalmas szél fúj.

A pilóta mindent szabályszerűen csinál, kinyitja a féket, de a földet érés előtti utolsó másodpercben inkább felemeli a gép orrát és elrepül. Az egyik utas később a Twitter mikroblogon kommentálta a történteket: „Soha többé nem ülök repülőre, majdnem meghaltam. A szél csak úgy rángatta a gépet” – reagálta egy kicsit túl a történteket a férfi. „A velem szemben ülő nő teljesen pánikba esett, tényleg szörnyű volt látni a manővert a fedélzeti tévéken” – tette hozzá.

A Grönland fölött kialakult vihar óránkénti 180 kilométeres erősségű széllökésekkel érkezett meg a skót felföldre, Edinburgh-tól nyugatra ráborított egy teherautót több autóra. A teherautó sofőrje meghalt. Az angliai Nottinghamshire megyében is meghalt egy ember, akire rádőlt egy fa. Skóciában csaknem 100 ezer háztartás maradt áram nélkül, mert a vihar megrongálta a vezetékeket, Hamburgot pedig elöntötte a víz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik