Nagyvilág

Elrabolták, kiszabadították, letartóztatták őket

libanon (libanon)
libanon (libanon)

Alig néhány óra alatt kiszabadult az emberrablók fogságából két német állampolgár Libanonban, de a rendőrség nem sokkal utána letartóztatta őket - jelentette szombaton az NAA libanoni állami hírügynökség.

A két férfit az ország keleti részén, a Bekaa-völgyben hurcolták el péntek este. Az NNA szombaton már arról adott hírt, hogy mindketten kiszabadultak. Nem sokkal később a hírügynökség hozzátette, hogy a két férfit letartóztatta a rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanújával.

A Voice of Lebanon nevű rádió úgy tudja, hogy nem politikai volt a bűncselekmény indítéka. A híradás szerint az emberrablók felhívták telefonon a két férfi egy barátját, és 6 ezer euró (1,8 millió forint) váltságdíjat követeltek.

A polgárháború dúlta Szíriával szomszédos Bekaa-völgy térségében az utóbbi időben – a síita-szunnita ellentét kiéleződésével – elszaporodtak az emberrablások. Külföldiek utoljára két és fél éve voltak emberrablás áldozatai Libanonban. Akkor hét észt kerékpárost tartott fogva négy hónapig egy ismeretlen csoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik