Nagyvilág

Megtalálhatták a kis Maria édesanyját

maria (maria)
maria (maria)

Kikérdezett a rendőrség egy roma asszonyt csütörtökön Bulgáriában azzal kapcsolatban, hogy ő lehet-e annak a szőke, feltűnően világos bőrű kislánynak az édesanyja, akit egy görögországi cigánytelepen találtak.

A Maria névre hallgató öt-hat éves kislányra egy cigánytáborban bukkantak a hatóságok múlt szerdán a közép-görögországi Falsala közelében. Az illetékesek a DNS-minták összevetésével azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna azzal a párral, amellyel a táborban együtt élt.

A 39 éves férfi és a 40 éves nő ellentmondásokba keveredett azzal kapcsolatban, hogy mikor és miként került hozzájuk a gyermek. Ügyvédjük szerint a kis Maria Görögországban született egy külföldi édesanya gyermekeként, és a roma házaspár törvénytelenül adoptálta őt. A görög rendőrség gyermekrablással, illetve gyermekkereskedelemmel gyanúsítja őket.


Szasa Ruseva, az állítólagos anya gyermekei
Fotó: AFP/Nikolai Doychinov

A kislányt állami gondozásba vették. A hatóságok nemzetközi segítséget kértek személyazonosságának megállapításához, ezért az Interpol is bekapcsolódott a nyomozásba.

A nyomok a Bulgária középső részén fekvő Nikolaevo nevű településre, a 38 éves Szasa Rusevához vezettek. A bolgár televíziónak adott interjújában Ruseva elmondta, hogy “sok évvel ezelőtt” görögországi munkavállalása alatt életet adott egy kislánynak, azonban ott kellett őt hagynia, mivel nem volt elég pénze, hogy hazavigye. Az asszonynak nyolc gyereke van.

“Haza akartam menni és vinni magammal a lányt, azonban közben született még két gyerekem, és így ez nem sikerült” – mondta Ruseva, hozzátéve, hogy nem pénzért adta el gyermekét.

A rendőrök állítólag megkérdezték, hogy abban az esetben, ha a DNS-vizsgálat igazolja a feltételezést, az asszony hajlandó lenne-e magához venni Mariát, azonban azt nem tudni, hogy az asszony mit válaszolt. A bolgár rendőrség nem kommentálta a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik