Nagyvilág

EU-konferencia az ősellenségekről

cica-kutya, kutya macska (cica, kutya)
cica-kutya, kutya macska (cica, kutya)

Kutya-macska konferenciát rendez Brüsszel.

Állatjóléti, kifejezetten a kutyák és a macskák jólétére összpontosító tanácskozást rendeznek jövő héten az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó litván elnökség és az Európai Bizottság szervezésében. A brüsszeli konferenciát Tonio Borg egészségügyi biztos és Lőrinc belga herceg nyitja meg.

A rendezvényen az érintett hatóságok és civil szervezetek is részt vesznek. A tanácskozás célja, hogy az Európai Unió idővel ne csak állampolgárai jólétével és jogaival foglalkozzon, hanem a területén élő állatok életkörülményeit is javítani tudja. Jelenleg ezzel nem foglalkozik közösségi szintű jogszabály.

A brüsszeli testület közölte: becslések szerint 100 milliónál is több kutya és macska él az unióban. Mivel kereskedelmük egyre jövedelmezőbb, ez problémákat is felvet a tenyésztés körülményeit illetően. Az állatok esetleges megcsonkítása vagy embertelen módon való elpusztítása hosszú távú következményekkel járhat. Brüsszel a konferencia tanulságai alapján meg fogja fontolni, szükségesnek tart-e további lépéseket az állatok jólétének javítása terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik