Nagyvilág

Megmérgeztek 300 elefántot

afrikai elefánt (afrikai elefánt, )
afrikai elefánt (afrikai elefánt, )

Az állatokat agyaraikért gyilkolták meg Zimbabwe legnagyobb nemzeti parkjában.

Az orvadászok az elmúlt három hónapban ciánt szórtak a vízzel teli gödrökbe és az olyan ásványkicsapódásokra, amelyeket az állatok nyalogatni szoktak. A mérgezésben nem csak elefántok pusztultak el. A tetemeket oroszlánok, hiénák és keselyűk falták fel, velük is végzett a cián, mint ahogy azokkal az állatokkal is, amelyek ugyanabból a vizesgödörből ittak – írja az Index.

A zimbabwei hatóságok szerint kilencven elefánt pusztult el a mérgezésben, de a nemzeti parkban engedéllyel dolgozó vadászok a légifelvételeken több mint háromszáz elefántot számoltak össze. Öt orvvadászt már letartóztattak az esettel összefüggésben.

A feketepiacon 105 ezer forintot is kaphatnak az elefántok agyaráért. Az agyarkereskedők Dél-Afrikában értékesítik az árut, a vételi ár sokszorosáért, 3,5 millió forint körül összegért.

Az elefántokat egyébként a világ legértelmesebb lényei közt tartják számon. Fejlett társadalmakban élnek, összetartásuk legendás, egy-egy tulajdonságuk már-már emberinek tűnik. Alábbi videón épp egy bébit mentenek ki a vizesgödörből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik