Nagyvilág

Már a németeknél is keresik Maddie-t

madeleine mccann (madeleine mccann)
madeleine mccann (madeleine mccann)

Félezernél is több bejelentés érkezett a ZDF német közszolgálati televízióhoz Madeleine McCann ügyében az eltűnt skót kislányról sugárzott szerda esti műsor után.

A ZDF csütörtökön közölt adatai szerint a csatorna bűnüldözési magazinműsora, az Aktenzeichen XY …ungelöst Madeleine McCann-nel foglalkozó adását 7,2 millióan nézték meg, ami a szerda este tévézők 24 százalékát és a műsor 15 éves történetének legmagasabb nézettségi arányát jelenti.

A műsorban az eltűnt kislány szülei, Kate és Gerry McCann kérték a nézők segítségét. Hangsúlyozták, hogy a legapróbb információmorzsa is nagy segítség lehet lányuk megtalálásához. A késő esti adás után alig egy órával a ZDF-nél regisztrált bejelentések száma elérte az ötszázat. Hasonló nagy-britanniai és hollandiai tévéadásuk után több mint ezer bejelentés érkezett a rendőrséghez az ügyben.

A brit rendőrség egy németül beszélő, 20-40 év közötti férfit keres, és tanúk beszámolója alapján két portrét is készítettek róla. Ezeket a német televízióban is bemutatták.

A 2007-ben egy portugáliai nyaralóhelyen eltűnt kislány ügyében indított nyomozást a portugál hatóságok már 2008-ban lezárták, mert nem találtak használható nyomokat. A brit Scotland Yard az idén nyáron kezdte újra a nyomozást, amelyet a héten Németországra is kiterjesztenek.

A kislányt Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján “látni” vélték, de sehol nem akadtak a nyomára. A szülők által létrehozott alapítvány rendszeresen közzétesz számítógépes eljárással “öregített” portrékat arról, hogy a négyévesen eltűnt Madeleine kora előrehaladtával éppen hogy nézhet ki, de eddig ez sem vezetett eredményre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik