Nagyvilág

Amerikában is egyre terjed a húsevő drog

krokodil (krokodil)
krokodil (krokodil)

A hétvégén 5 embert kezeltek Chicago elővárosában, feltételezhetően mind krokodilt fogyasztottak. Ez az a drog, ami brutális változásokat okoz a használó testén kívül és belül egyaránt.

A drog korábban már feltűnt Arizonában és Oklahomában is, most pedig elérte Chicago Joliet nevű elővárosát. A krokodilnak becézett kábítószer egy házikészítésű heroinutánzat, amely először Oroszországban terjedt el, de úgy tűnik, ma már Amerikában is megtalálható.

Dr. Abhin Singla addiktológus elmondta, a hétvégén 5 beteget kezeltek olyan tünetekkel, amelyek krokodil-függőségre utalnak. Az egyik páciens jelentős darabokat veszített el a lábából.

“Ez drog szó szerint megöl kívül és belül. Ha meg akarsz halni, akkor a krokodil használata a legjobb út ehhez” – nyilatkozta az addiktológus.

Itthon is használják

A krokodilt szegények drogjának is nevezik, mert olcsó és könnyű hozzájutni. A kábítószer elképesztő rombolást végez a szervezetben, az anyag hatására kihullhatnak a használók fogai és a húsuk leválik a csontokról. A szer itthon is egyre jobban terjed.

Az anyagot legálisan, az interneten lehet rendelni növényvédő tápszerként. A drogosok intravénásan adják be maguknak. A használók testén sebek és kelések alakulhatnak ki.

Zacher Gábor toxikológus korábban azt nyilatkozta: naponta kerülnek be hozzájuk olyan fiatalok, akik ezt a szert adagolják túl. A drog hatóanyaga az MDPV (Methylenedioxypyrovalerone). A szakember szerint nemcsak fekélyeket és sebeket okoz az anyag, hanem tüdőtályog és szívbelhártya-gyulladás is kialakulhat használata nyomán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik