Nagyvilág

Brutális vihar miatt újra veszélyben a fukusimai erőmű

fukusimai atomerőmű (fukusima, atomerőmű, cunami, )
fukusimai atomerőmű (fukusima, atomerőmű, cunami, )

Nemcsak Tokiót, hanem a fukusimai atomerőművet is fenyegeti Japánban az „évtized tájfunja”, amelynek középpontjában a széllökések sebessége eléri az óránkénti 200 kilométert.

A Wipha nagy sebességgel közeledik a Csendes-óceán térségében Honsú szigetének keleti partja felé. A tájfun középpontjában a széllökések sebessége eléri az óránkénti 200 kilométert. A japán meteorológiai szolgálat szóvivője azt mondta: 2004 októbere óta nem látott erősségű viharra kell számítani.

 

A hatóságok viharos széllökésekre, nagy hullámokra és heves esőzésekre figyelmeztették a lakosságot. A tájfun közeledése miatt a Japan Airlines japán légitársaság 183 keddi és szerdai belföldi járatát törölte. A versenytárs ANA vállalat 210 járatot, köztük 3 nemzetközit nem indít el a tájfun miatt. A járattörlések összesen több mint 60 ezer utast érintenek.

 

 

Óvintézkedés Fukusimában

 

 

A tájfun útja során várhatóan érinti Fukusima prefektúrát is. A 2011-es földrengés és szökőár következtében súlyosan megrongálódott -Tokiótól mintegy 200 kilométerrel északkeletre található – Fukusima-1 atomerőműben a vihar közeledésére való tekintettel több óvintézkedést is tettek – közölte a spanyol hírügynökséggel a Tepco, az erőművet üzemeltető vállalat egyik szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik