Nagyvilág

Nem lesz Harley-s Ferenc pápa

ferenc pápa (ferenc pápa)
ferenc pápa (ferenc pápa)

Az ajándék motort elárverezik. A pénzt jótékonyságra szánja az egyházfő, aki 200 eurót küldött egy kirabolt asszonynak is.

Kétszáz eurós csekket kapott ajándékba Ferenc pápától egy idős velencei asszony, aki elkeseredett levelet küldött neki, miután ellopták pénztárcáját, amelyben 54 euró volt. A nő a férjének akart abból gyógyszereket vásárolni. “Hamarosan egy helyi templom elöljárója csekket kapott a Vatikánból, azzal a rendelkezéssel, hogy adja át az adományt az asszonynak és férjének” – írta az Il Gazzettino velencei napilap.

A Vatikán sajtószolgálata közben azt is bejelentette, hogy a Karitász katolikus jótékonysági szervezetnek adományozták azt a Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet a pápa motorosoktól kapott a híres amerikai márka 110 éves évfordulójának római ünnepségén. A motort elárverezik. A piaci ára 20 ezer dollár körül lehet, de mivel egy pápai járműről van szó, minden bizonnyal jóval magasabb áron fog elkelni. A bevételt egy nélkülözőket segítő otthon restaurálására fordítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik