Nagyvilág

Szabadulnának a görögök a náci tetkóktól

Sorra mennek a görögök a bőrgyógyászhoz, hogy megszabaduljanak a szélsőjobboldali tetoválásoktól.

Bőrgyógyászati síkon is zajlik a görög közélet., tudatja a lifo portál. Miután a görög neonáci párt, az Arany Hajnal vezetője előzetes letartóztatásba került, felpörgött a politikai formáció presztizsvesztesége. A legutóbbi választásokon, 2012-ben még 6,9%-os eredménnyel az ötödik legnagyobb politikai párt egy szélsőbaloldali rapper meggyilkolása után elkezdett rohamosan veszíteni a népszerűségéből (a mostani 6,7%-os népszerűség kis visszaesésnek tűnik, de időközben a pártot mérték 10%-on is, volt, amikor a második legnépszerűbb párt volt – Jorgosz Katidisz labdarúgó is náci karlendítéssel okozott világra szóló botrányt).

És ez a visszaesés most jelentős munkát ad a bőrgyógyászati klinikáknak is. Sok görög ugyanis olyannyira szimpatizált az amúgy bevándorlókkal keménykedő, olykor nyíltan “Heil, Hitler!”-ező, politikai ellenfeleit, újságírókat fizikai erőszakkal fenyegető párttal, hogy a bőrükre tetováltatták a párt jelképeit, vagy akár a horogkeresztet is.

Most pedig kétségbeesetten tüntetnék el azokat, amire a lézeres eljárás úgy-ahogy lehetőséget ad.
Az egyik bőrgyógyász a következő hirdetéssel reagált a tendenciára: “Kedves neonáci ügyfelek! Hála a modern technológiának klinikánk képes eltüntetni a náci jelképeket a bőrötökről. Ezzel elérhetitek, hogy kívülről normális embernek nézzetek ki ismét. Ám a belső meggyőződéseteken nem tudunk változtatni, úgyhogy nyugodtan visszatérhettek az Új Demokrcia Párthoz” (azaz a hagyományos konzervatív görög jobboldali politikai formációhoz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik