Nagyvilág

Náci karlendítés miatt zártak ki egy finn képviselőt pártjából

james hirvisaari (james hirvisaari)
james hirvisaari (james hirvisaari)

Nem ő tette a mozdulatot, hanem egy barátja, de ő nem tiltakozott, és az Igazi Finneknek ez is sok volt.

Kizárja soraiból a legnagyobb finn ellenzéki párt egy parlamenti képviselőjét, amiért az a parlamentben nem utasította el karzaton ülő barátjának náci tisztelgését. A barát vendégként vett részt az ülésen, nem honatya.

Timo Soini, az Igazi Finnek nevű párt vezetője csütörtökön közölte, hogy egyik képviselőjüket nem megfelelő viselkedés miatt kizárják a pártból.

Az érintett honatya James Hirvisaari, akit szeptember 27-én üdvözölt egy barátja náci karlendítéssel. A képviselő lefényképezte a barátját, és a fotó felkerült a világhálóra, ám később eltávolították.

Hirvisaari  nem először okozott kellemetlenséget viselkedésével az Igaz Finneknek. Korábban már többször is kapott pártfegyelmit, egyebek közt azért, mert nem volt hajlandó megválni egy beosztottjától, aki rasszista politikát sürgetett.

Európán legutóbb Németországban okozott felháborodást Jonathan Meese azzal, hogy egy egyetemen tartott fórumbeszélgetésen kétszer is náci karlendítést mutatott be. A művészre a német ügyészség 12 ezer eurós pénzbüntetés kiszabását kérte, az ellene indított per azonban felmentésével ért véget Kassel város bíróságán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik