Nagyvilág

Súlyos buszbalesetek Indiában és Egyiptomban

buszbaleset (buszbaleset)
buszbaleset (buszbaleset)

Indiában és Egyiptomban is súlyos busztragédia történt. Több gyermek is meghalt a balesetekben.

Két, munkásokat is szállító kisbuszba csapódott egy teherautó csütörtökön India északkeleti részén, huszonnyolcan meghaltak, közte 13 gyermek – közölte a helyi rendőrség.

Húsz ember megsérült, egyesek állapota válságos. A balesetben az öttengelyes teherautó, Asszám állam fővárosától, Gauhatitól 160 kilométerre nyugatra, egy főúton haladt, és áttért a szemközti sávba, majd frontálisan ütközött a kisbuszokkal.

A teherautó a szomszédos Nyugat-Bengál államba tartott, vezetőjét egyelőre nem találják. A rendőrség ugyanakkor azt közölte, hogy a nehéz jármű vezetőfülkéjében utazó két ember közül az egyik meghalt.

Iskolabusz ütközött Egyiptomban

Kairóban szerda este általános iskolás gyermekeket szállító busz ütközött teherautóval, a szerencsétlenségben nyolc gyermek és egyik tanáruk meghalt.

A rendőrség szerint a nagy sebességgel száguldó teherautó csapódott a buszba, miután sofőrje – minden bizonnyal a gyorshajtás következtében – elvesztette fölötte az ellenőrzést. Közvetlenül az ütközés előtt a teherautó felborult.
Az iskolások osztálykirándulásról voltak visszatérőben a fővárosba.

Egyiptomban gyakoriak a súlyos közúti és vasúti balesetek az öreg járművek, a kaotikus közlekedési viszonyok és a rossz állapotú, elhanyagolt utak és vágányok miatt. Múlt héten 14-en haltak meg a Szuezi-csatorna mentén, Iszmáilíja közelében egy kamion és egy kisebb busz karambolozása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik