Nagyvilág

Rákjáról vallott az osztrák politikus

Infuzio(960x640)(4).jpg (infúzió)
Infuzio(960x640)(4).jpg (infúzió)

Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák parlament elnöke kedden, hogy rákja van, egyben szót emelt a rákbetegeknek a társadalomban való megbélyegzése ellen.

Barbara Prammer az előző két hétben átmenetileg visszavonult a nyilvánosság elől, kedden azonban Christoph Zielinskivel, a bécsi központi kórház rákdiagnosztikai osztályának vezetőjével közösen számolt be arról, hogy daganatot diagnosztizáltak a szervezetében.

Mint mondta, azért osztotta meg az információt a nagy nyilvánossággal, mert fel akar lépni a rákbetegek megbélyegzése ellen. Közölte: betegsége és a kezelés nem akadályozza meg abban, hogy ellássa házelnöki teendőit, sőt, újból jelöltetni akarja magát házelnöknek, ha a szeptember végi választásokon megint pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) alakítja a legnagyobb frakciót a parlamentben.

Zielinski megerősítette: léteznek kezelési módok, amelyek mellett a betegek normális életet folytathatnak. A politikusnő elmondta azt is, hogy súlyos megrázkódtatásként érte a váratlan hír, és az előző héten túl is esett az első kezelésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik