Élet-Stílus

A Facebook gyógyította meg a rákját

Azt állítja az ismerősei adtak erőt a harchoz.

Amikor 22 évesen orvosai szembesítették azzal, hogy a csomó a mellkasában rosszindulatú, vagyis rákos, a modell élete egy csapásra összeomlott. Caris Hedd-Bowennek ugyanis semmilyen tünete nem volt, csak óvatosságból vizsgáltatta ki magát, az orvosok pedig Hodgkin-limfómát találtak nála.


Mindent megosztott az ismerőseivel
Képek forrása: The Daily Mail

Mintha ez nem lenne önmagában is elég rossz, a bajt tetézte, hogy a kétgyermekes anyukának a diagnózis után pár nappal már a kórházban kellett feküdnie, hogy az orvosai megkezdhessék az agresszív kemoterápiás kezelést. Ahogy meséli, akkor az adott neki erőt a harchoz, hogy tudta, nem hagyhatja magára két kisfiát.

Csakhogy a fiatal nő a kezelés alatt egyre depressziósabbá vált: a kemoterápia miatt kihullott a haja, hányingere volt, folyton rosszul érezte magát. Végül úgy döntött, küzdelmét lépésről lépésre megosztja a Facebook-ismerőseivel is. A reakciójuk pedig teljesen megdöbbentette.

Az első poszt után gyakorlatilag elárasztották a postaládáját a biztató, erőt adó levelek az ismerőseitől és teljesen ismeretlenektől. „Bármilyen furcsán is hangzik, a Facebook és rajta keresztül az ismerőseim segítettek át a nehezén. Nem is tudom elmondani, mennyit segített nekem az a mérhetetlen mennyiségű támogatás és pozitív gondolat, amit ott kaptam” – mesélte.

A modell anyuka ezután minden egyes kezelésről, új parókáról, új orvosról képet posztolt az oldalára, mint mondja gondosan ügyelt arra, hogy „követőit” ne vezesse félre, mindig őszintén megírta, hogy érzi magát. Végül júniusban jó hírt közölhetett: a betegsége kezdett visszavonulni, néhány hónap múlva pedig gyógyultnak nyilvánították.

„El se tudom mondani, mennyire hálás vagyok az embereknek, akik ismeretlenül segítettek. Ha valamit megtanultam ez alatt a pár hónap alatt az az, hogy az emberek igenis törődnek egymással, pláne, ha valaki bajban van. Úgy döntöttem, hogy mostantól én is ezt teszem majd, és jótékonykodással annyi pénzt gyűjtök a rák elleni harchoz, amennyit csak tudok” – mesélte boldogan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik