Nagyvilág

„Abszurd” gyermekpornós vádak egy tinilány ellen

A 16 éves diák fiúja volt barátnőjéről készült meztelen képet küldött szét. Gyermekpornó terjesztésével vádolják.

„Ez egyértelműen abszurd” – jelentette ki a kanadai lány elleni vádakról egy brit columbiai jogvédő szervezet egyik vezetője. Micheal Vonn szerint a kérdéses ügyben „nem lehet a büntetőjog kemény eszközeihez” nyúlni. Közben a 16 éves lány ügyvédje az alkotmánybírósághoz fordult, hogy elérje: ne használják a diák ellen a védtelen gyerekeket kihasználó pedofilok ellen alkotott törvényt.

A lány elleni per azonban a törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági vizsgálat ellenére is elkezdődik. Erről csütörtökön döntött egy kanadai bíró – jelentette a CBC televízió. A lány ügyvédje, Christopher Mackie a héten azzal érvelt a vádak ellen, hogy a törvény célja a pedofilok elrettentése és a kiskorúak védelme, megkérdőjelezve, hogy helyes-e ugyanezt a törvényt gyerekek ellen felhasználni – írta a Victoria Times Colonist.

Pedofil pornó terjesztésével vádolják a 16 éves lány, mert szétküldte a fiúja volt csaját pucéron mutató képeket
Fotó: Shutterstock

A 16 éves lányt – akit a fiatalkorúakat védő kanadai törvények értelmében nem lehet megnevezni – még februárban vádolták meg gyermekpornográf felvételek birtoklásával és terjesztésével, valamint testi sértéssel való fenyegetéssel. A kérdéses pedofil felvételek a fiúja volt barátnőjét ábrázolták.

A képeket az ex küldte el a fiúnak, amikor még együtt voltak, cserébe a srác is küldött neki pucér képeket. Szakításuk után a fiú azt hitte, hogy volt barátnője másoknak mutogatja a róla készült meztelen képeket, és ezt a gyanúját meg is osztotta a most megvádolt lánnyal. Aki ezután az ex pucér fotóit elküldte pasija volt barátnőjének, valamint egyik barátjának, még 2012 novemberében – írta a Times Colonist.

A rendőrség közlése szerint azért indítottak eljárást az ügyben, mert a vádlott a fotókat zaklatásra és szekálásra kezdte el használni, és az ilyen esetek akár tragédiával is végződhetnek. A megvádolt lány anyja szerint azonban az egész ügyet nem jogi úton kellett volna megoldani, és főleg nem az ellene alkalmazott törvény alapján, hiszen lánya nem pornóterjesztő és nem pedofil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik