Nagyvilág

Középtávfutó tolvajt fogott a maratonfutó rendőr

fut, futás (futás, )
fut, futás (futás, )

A bűnöző azt gondolta, simán le fogja futni az őt üldöző rendőrt, hiszen atléta volt.

Arra azonban nem számított, hogy üldözője nem egy egyszerű rendőr, akit könnyedén ott lehet hagyni egy futóversenyben. Illetve az elején még hihette, hogy lesz esélye elmenekülni. Fél kilométer után azonban már kezdhetett aggódni. A rendőr ugyanis még mindig a nyomában volt, és láthatóan nem nagyon kezdett fáradni.

A 27 éves tolvaj végül két kilométer után már nem bírta tovább, teljesen kifulladt és kénytelen volt megállni. A rendőr pedig könnyedén el tudta fogni. A bűnöző, aki középtávfutó volt, és a nyolcszáz méteres síkfutás volt a specialitása, ekkor tudta meg, hogy az őt üldöző rendőr hobbija a maratonfutás.

A viccnek is nagyszerű történet Kínában történt meg szeptember 15-én, Csungking városában – jelentette a China Navis a Qilu Evening News több lapban is megjelent híre alapján. A Vang nevű rendőr éppen anyját látogatta meg, amikor a lépcsőházban találkozott a gyanús fiatallal, akinél betörésekhez használható eszközök voltak. Mivel a környéken több lakásfeltörés is történt, kérdőre vonta a gyanús alakot, aki azonnal rohanni kezdett, amikor Vang közölte vele, hogy rendőr. Aki, mint azt két kilométernyi futás után a bűnöző a saját kárán megtudta, nemcsak rendőr, hanem nemzetközi versenyeken is induló maratonfutó.

Frissítés: 12:30

A cikkben először rövidtávfutóként jellemeztük a rablót, de egy kommentelőnk felhívta a figyelmünket, hogy a 800 méteres síkfutás bizony már középtávnak számít. A hibáért elnézését, és köszönjük a jelzőktől mentes kedves figyelmeztetést!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik