Nagyvilág

Mocsárból és kútból is mentettek Kínában

kút (kút)
kút (kút)

Két nő szenvedett hasonló balesetet Kínában. Egyikőjük 15 napot élt túl egy kútban nyers kukoricán és vízen.

Mocsárból mentettek ki egy idős asszonyt a kínai Shaanxi tartományban. A 60 éves nő a folyóparton sétált, ám megcsúszott és derékig belesüllyedt a sáros mederbe. A lakatlan vidéken senki nem halotta meg a nő jajveszékelését így csak másnap reggel fedezték fel a bajba jutott asszonyt a járókelők.

A kiérkező mentőcsapat először kötelekkel próbálta kimenteni, mivel azonban a lába mélyen a sárba ragadt, így végül vízzel hígították fel a sarat és ezzel a módszerrel alig több mint egy óra alatt kiszabadították az asszonyt.

Valaki kútba esett

Honan tartományban tizenöt napig volt egy elhagyatott kút fogságában egy kínai nő, aki szerencsésen túlélte a megpróbáltatást. A 38 éves Szu Csi-hsziu-ra hétfőn találtak rá egy elhagyatott kút mélyén egy Csungfeng nevű faluban – számolt be a megyei tűzoltó-parancsnokság. Szu tizenöt napot töltött odalent.

A nagyjából egy méter átmérőjű és négy méter mély kutat vastagon körülölelik a kukoricaszárak, ezért nehéz észrevenni. Belső fala pedig túlságosan sima ahhoz, hogy ki lehessen mászni belőle. Szu a hátán feküdt és nyitott szemmel meredt az ég felé, amikor rátaláltak, és rettentően le volt fogyva – mondta a mentésben részt vevő tűzoltók egyike.

“Éhes! Éhes vagyok” – mondta egy erőtlen hang, amikor a tűzoltó leereszkedett a kútba. A férfi azt kérdezte Szutól, hogy tud-e mozogni. Az asszony nem válaszolt, csak kinyújtotta a karjait. Annak ellenére, hogy nincsenek látható sérülései, Szu még mindig nem tud beszélni és enni. Belső szerveinek működése még nem állt helyre, de már stabil állapotban van és folyadékokkal táplálják.

A kútban töltött idő alatt Szu nyers kukoricát evett, amelyet a beesése előtt gyűjtött. Férje szerint a tizenöt nap alatt kétszer is esett az eső, elegendő vizet biztosítva számára a túléléshez. Szeptember 1-jén az asszony gyógyfüveket indult gyűjteni az ebéd után, de nem érkezett haza. Családtagjai másnap indultak a keresésére, de nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik