Nagyvilág

Mészárlással bizonyította szerelmét

orosz breivik (orosz breivik)
orosz breivik (orosz breivik)

A kedvese előtti bizonyítási vágy ösztönözte gyilkolásra a moszkvai tömeggyilkost – adta hírül az orosz 1TV híradója.

A bíróság ítélete alapján élete hátralévő részét egy szigorított rendszabályok alapján működő fegyenctelepen kell eltöltenie Dmitrij Vinogradovnak, aki hat kollégáját végezte ki a munkahelyén. Az áldozatait genetikai szemétnek nevező gyilkos még a múlt év novemberében végzett az áldozataival.

A 30 éves jogász szerelmes volt egyik kolléganőjébe, aki előtt úgy akarta bizonyítani férfiúi mivoltát, hogy a szeme láttára halomra lövi a munkatársait. Egy éven keresztül készült a gyilkosságokra, eközben beszerzett két vadászkarabélyt és lőni tanult. Később elmondta, hogy csak akkor érezte igazi macsónak magát, amikor kézbe vehette a puskáját.

A gyilkosság napján magához vette a két fegyvert, és több teli tárat, majd bement a munkahelyére, ahol az irodába lépve szó nélkül golyózáport zúdított a bentlévőkre. Ámokfutását csak arra az időre szakította meg, míg tárat cserélt. Ezt használta ki egyik kollégája, akinek sikerült letepernie és ártalmatlanná tennie.

A nyomozók megállapították, hogy az Vinogradov összesen 150 golyót vitt magával, és elmondása szerint valamennyit el is akarta használni. Az utolsó szó jogán bevallotta: csak azt sajnálja, nem érkezett elintézni elég genetikai szemetet. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik