Nagyvilág

Megölték a Sky News operatőrét

összecsapások egyiptomban (egyiptom, )
összecsapások egyiptomban (egyiptom, )

Több tucat iszlamista tüntető vesztette életét Egyiptomban a rendőrség és a Mohamed Murszi elnök elmozdítása ellen tiltakozók között kitört összecsapások során. Az egyik áldozat a Sky brit hírcsatorna munkatársa. Közben az ideiglenes egyiptomi elnökség szükségállapotot hirdetett.

Az újabb összecsapások azután törtek ki, hogy a rendőrség szerda reggel megkezdte azon két kairói tér kiürítését, ahol Murszi hívei ülősztrájkot folytattak. Az AFP francia hírügynökség tudósítója 124 holttestet számolt össze az egyik téren, míg az egyiptomi egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy országszerte 95-en meghaltak és 758-an megsebesültek az összecsapásokban.

A halálos áldozatok között van a brit Sky News televízió egy operatőre is.

További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: AFP

Murszi pártja, a Muzulmán Testvériség szerint legalább 2200 ember életét vesztette és 10 ezren megsebesültek, de ezeket az adatokat független források nem erősítették meg.

Közben szükségállapotot hirdetett helyi idő szerint szerda délután négy órától az ideiglenes egyiptomi elnökség. A közlemény szerint a szükségállapot egy hónapig fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik