Nagyvilág

Kiállt az egyetem a családját kiirtó professzor mellett

James Wolcott (james wolcott, családirtó, )
James Wolcott (james wolcott, családirtó, )

A pszichológiát tanító férfit nem küldik el, és továbbra is oktathatja a hallgatókat.

James Wolcott 15 éves volt, amikor 1967-ben egy vadászpuskával agyonlőtte apját, anyját és lánytestvérét a texasi Georgetownban álló házukban. A 16 évesen jogilag felnőttként bíróság elé álló fiatal beismerte, hogy ő követte el az egész kisvárost megrázó gyilkosságokat, de a bíróság végül nem találta bűnösnek emberölésben, elmebetegsége miatt. A paranoid-skizofréniában szenvedő fiatal végül 1968-ban kényszergyógykezelésre ítélték.

Wolcott a per után teljesen eltűnt a városból, és senki sem tudta, mi történt vele, egészen addig, amíg a Georgetown Advocate című helyi lap két évig tartó kutatómunkával ki nem derítette, mi lett vele. Mint kiderült, Wolcott 1974-ben hagyhatta el az őt kezelő kórházat, ahol egészségesnek nyilvánították. Ezt követően pszichológia szakon végzett egyetemet, nevét James David St. Jamesre változtatta, és 1988-tól pszichológia professzorként tanítani kezdett az Illinois államban található Millikin Egyetemen. Ahol semmit sem tudtak múltjáról.

James Wolcott, a gyilkosságok idején
Fotó: Georgetown Advocate

Azután, hogy az Advocate július végi cikke „leleplezte”, hogy ki is valójában St James professzor, a Millikin Egyetem közleményt tett közzé vele kapcsolatban – írta a Campus Reform című lap. Abban az egyetem tudatta, hogy nem küldik el a professzort, aki továbbra is oktathatja a pszichológiát hallgató diákokat, figyelemre méltónak nevezve, hogy Dr St James professzor képes volt normális életet kialakítani és sikeres karriert befutni, „figyelembe véve gyerekkorának traumatikus élményeit”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik