Nagyvilág

Mérget fecskendezett a fagyasztott húsokba

fagyasztott hús (fagyasztott hús, )
fagyasztott hús (fagyasztott hús, )

Most állították bíróság elé azt a férfit, aki 2008-ban egy kínai üzemben mérget fecskendezett több fagyasztott húsos csomagba. Kilenc japán és négy kínai lett rosszul az ételtől, de mind túlélték.

A 39 éves férfiről kiderült, hogy elégedetlen volt a fizetésével, nem jött ki néhány kollégájával, állítólag ezért követte el tettét – közölte a városi ügyészség.

A férfi már egy évvel korábban is megpróbálkozott a mérgezéssel, de akkor nem járt sikerrel. Hónapokkal később azonban bejutott a hűtőházba, ahol csaknem tíz csomagba fecskendezett emberre veszélyes növényvédőszert.

Az észak-kínai Hopej tartományban történteket kínai és japán nyomozók is vizsgálták, de az üzemben nem találtak nyomot, valamennyi, a mérgezett szállítmánnyal egy időben gyártott termék minősége rendben volt. Az árut ennek ellenére visszahívták a boltokból, és a termelést ideiglenesen leállították.

A gyanúsítottat két évvel később, 2010 márciusában vették csak őrizetbe. Lü Jüe-ting 16 éven át dolgozott az üzemben és 2009-ben lépett ki a vállalattól. A tárgyalás három órán át tartott, az ítéletet később hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik