Tech

Drónoknak nézték a Jupitert és a Vénuszt

nap-vénusz (nap, vénusz-átvonulás, 2004, budapest, )
nap-vénusz (nap, vénusz-átvonulás, 2004, budapest, )

Hónapokig figyelte az indiai hadsereg a két égitestet, mire rájöttek, hogy nem kínai kémrepülők.

Nem tudni, mi zajlott az indiai hadseregnél és mennyien tippeltek madárra, repülőgépre, avagy kínai drónra, de utóbbi nyert. Aztán persze kiderült, hogy ez nem így van, hanem mindössze a Vénusz és a Jupiter van az égen (mint általában).

A két pöttyöt hónapokig kísérték figyelemmel, egészen pontosan fél évet öltek bele a megfigyelésbe, mire végre realizálódott bennük, hogy nem kínai drónokat látnak. A Telegraph Calcutta szerint az indiai hadsereg 329 észlelést dokumentált 2012. augusztusa és 2013. februárja között, melyből százötvenötször állapították meg azt, hogy határsértés történt. Végül valahogy bevonták az Indiai Asztrofizikai Intézetet és végre kiderült az igazság, miszerint a titokzatos repülő tárgyak valójában a Vénuszt és a Jupitert jelentik. Felesleges volt tehát a gyanakvás, hiszen ebben az esetben nem a kínaiak voltak a hunyók.

Vagy ha esetleg mégis, akkor viszont nagyon ügyesen csinálták. Az első esetben egyébként azt állapították meg, hogy 4715 méteres tengerszint feletti magasságban látható a tárgy, körülbelül este hattól reggel hatig, míg a második esetben reggel négytől délelőtt tizenegyig. Végül a Föld forgását és az égitestek helyzetét figyelembe véve sikerült kisütni a megoldást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik