Nagyvilág

Kegyelmet kapott a megerőszakolt nő

nők elleni erőszak (nők elleni erőszak)
nők elleni erőszak (nők elleni erőszak)

Visszakapta az iratait, hazautazhat Dubajból a norvég Marte Deborah Dalelv, akit ázasságon kívüli zexért akartak megbüntetni, noha ő azt egyáltalán nem akarta.

A 24 éves belsőépítésszel reggel közölték a hírt, amelyre úgy reagált: “ez egy nagyon nagyon jó nap” – írja a BBC.

A jó hírt az ügyészetől tudta meg. Mint elmondta, leültek és várták, hogy mi fog történni, mire az ügyészek annyit mondtak: “Megkegyelmezünk”. A döntést Dubaj uralkodója hozta meg, aki kegyelmet adott a nőt megerőszakoló férfinak is, aki 13 hónapot kapott házasságon kívüli szexért és alkoholfogyasztásért.


Dalelv neve előző héten járta be a világot, amikor Dubajban 16 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték házasságon kívüli szexuális kapcsolatért, hamis tanúzásért és alkoholfogyasztásért. Pedig semmit nem követett el, és éppenséggel pont ő volt az áldozat. Történt, hogy még márciusban egy helyi férfi megerőszakolta, amikor Dubajban volt üzleti úton. A 24 éves norvég lány azonnal feljelentést tett, de a rendőrség szerint nem történt erőszak. Sőt ő is akarta az együttlétet, és ezzel házasságon kívüli szexuális kapcsolatot létesített, ami bűn a helyi törvények szerint.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik