Nagyvilág

Hétmilliárd forint egy autóért? Bizony!

Majdnem hétmilliárd forintos rekordáron cserélt gazdát egy legendás Mercedes versenyautó.

Az autóárveréseken is rekordnak számító 19,6 millió fontért (6,7 milliárd forint) cserélt gazdát pénteken egy ritka, legendás Mercedes versenyautó Nagy-Britanniában.

Az 1954-es Mercedes-Benz W196 versenyautó, amellyel az ötszörös Formula-1 világbajnok Juan Manuel Fangio két nagydíjat is nyert, lett egyben a valaha eladott legdrágább Mercedes-Benz autó – közölte az árverést lebonyolító Bonhams aukciósház. A legendás autót egy neve elhallgatását kérő licitáló szerezte meg.

“Történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi” – hangsúlyozta James Knight, a Bonhams gépkocsi-aukciókat felügyelő munkatársa, aki a licitnek otthont adó dél-angliai Goodwood Festival of Speed elnevezésű rendezvényről adott interjút a Reuters hírügynökségnek.
A korábbi csúcstartó egy 1957-es Ferrari 250 Testa Rossa volt, amely 16,39 millió dollárért (3,6 milliárd forint) talált új gazdára egy 2011-es liciten.

Fangio 1954-es svájci nagydíjgyőzelme után a Mercedes-Benz W196 a Daimler-Benz Museumba került.
A pénteki liciten John Lennon első autója – egy 1965-os Ferrari GT sportkocsi – is új gazdára talált 359 ezer fontért (121,2 millió forint). A néhai zenész azután vette a kék Ferrarit, hogy 1965-ben megszerezte a jogosítványt, ám három év múlva már meg is vált az autótól. A szakértők előzetesen 220 ezer fontra becsülték a négykerekű maximális leütési árát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik