Nagyvilág

Éveken át molesztálta a gyerekeket a tanár

Testneveles(210x140)(1).jpg (testnevelés)
Testneveles(210x140)(1).jpg (testnevelés)

Több mint öt éven át legalább hét gyermeket zaklatott szexuálisan egy elit iskola amerikai tanára Sanghajban.

A 32 éves férfi, aki egy 3-18 éves gyerekeket tanító német-francia nemzetközi iskola tanára volt, az elmúlt évek során kislányokat és kisfiúkat egyaránt zaklatott, többeket közülük meg is erőszakolt – közölték a hatóságok. A fiatalember ellen összesen hét család nyújtott be keresetet, s az első kiderült eset után, május közepén vették őrizetbe.

Az elit iskola tanulóit és hozzátartozóit sokként érte a hír, a Shanghai Daily napilap értesülései szerint az érintetteket pszichológusok segítik a történtek feldolgozásában.

Az egyik, egy francia állampolgárságú áldozat édesanyja az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy kislánya a városba költözés után furcsán kezdett viselkedni, idegösszeroppanásai voltak, folyamatosan az arcát és a lábát vakarta, de a szülők úgy gondolták, hogy az Európából Ázsiába költözés viselte meg. A lány végül bevallotta a zaklatás tényét, amit több más gyerek vallomása követett. Az iskolában nem ez volt az első ilyen eset, tavaly december végén kiskorúak zaklatása miatt egy másik amerikai tanár is kénytelen volt elhagyni az intézményt, és az országból is kitoloncolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik