Nagyvilág

Csaknem százezer euró pottyant a patakba

penz(1)(960x640).jpg (pénz, )
penz(1)(960x640).jpg (pénz, )

Legalábbis ezt mondja az osztrák férfi, akinek a gondjaira volt bízva a pénzeszsák.

Saját állítása szerint folyóba ejtett egy 90 ezer euróval teli pénzeszsákot egy osztrák banktisztviselő. Az obertauerni (Salzburg tartomány) banktisztviselő azt állítja, hogy a bevételt a központi bankfiókba szállította autóján, amikor defektet kapott a Taurach patak partján. A kerékcseréhez ki kellett vennie a csomagtartóból a zsákot, amelyet az út szélére helyezett, az pedig onnét véletlenül a mélybe esett a meredek patakpartról.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság, a rendőrség és a hegyimentő-szolgálat, amelyek együttes erővel meg is találtak a parton 3000 eurót, a többi pénznek azonban nyoma veszett.

A bank feljelentést tett a pénz eltűnése miatt, és a pénzszállítási előírások megsértése miatt elbocsátotta az alkalmazottat, a rendőrség pedig nyomoz, de egyelőre nem talált bűncselekményre utaló nyomot.

A bankfiók csak a síszezonban tart nyitva, s a bevételt az utolsó munkanapon „nyelte el a patak”.

A Salzburger Nachrichten című helyi lap hétvégi száma szerint a hatóságok azért tartották titokban hetekig az esetet, nehogy a környékbeli lakosok „életveszélyes és teljesen értelmetlen” bankjegykeresésre induljanak az örvényekben és vízesésekben bővelkedő, ráadásul éppen megáradt folyóban, illetve annak meredek partján.

Ha a pénz valóban a vízbe esett, az időközben már rég a bővízű Enns-folyóba került – hangsúlyozták.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik