Nagyvilág

Visszaadták az utcán talált pénzeszsákot

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A testvérpár egy úton heverve bukkant a milliókat tartalmazó zsákra. Bár tudtak volna mit kezdeni az ölükbe pottyant pénzzel, visszaadták a tulajdonosnak.

A 13 ezer dollárt, azaz majdnem hárommillió forintot tartalmazó zsákot az oregoni Eugene város egyik útján találták meg az amerikai testvérek – jelentette a Register-Guard. Katie és Ryan Moi az út heverő kék tárgy közelébe érve azonnal látták, hogy egy bankos pénzeszsákot próbálnak kikerülni. Megálltak, és a 26 éves Ryan gyorsan kipattant az autóból, és felszedte a zsákot. Amikor belenéztek, látták, hogy több kötegnyi százdolláros van benne.

Mindkettőjüknek jól jött volna a pénz. Az egyetemista Katie – akinek nemrég lopták el a laptopját – a pénz megtalálása előtt egész nap álláslehetőségek után kutatott, bátyja pedig éppen arra készül, hogy vállalkozást indítson – írta a lap. Ennek ellenére nagyon jól tudták, hogy nem tarthatják meg. A zsákkal apjuk házához hajtottak, és ő volt az, aki észrevette, hogy a zsákban lévő iratokon ott van, hogy a pénz egy kishitelekkel foglalkozó cég tulajdona.

Az apa ekkor megkérdezte gyerekeit, hogy mit akarnak csinálni a pénzzel, amire mindketten kijelentették, hogy vissza akarják adni. Az apa ekkor magára vállalta, hogy visszaviszi a cégnek a zsákot, ahol nagy megdöbbenéssel fogadták az eltűnt pénzzel megjelenő férfit.

A Reliable Credit elnöke a lapnak nyilatkozva megerősítette a család beszámolóját. Lee Holzman elmondta: már kivizsgálták, hogy a pénzeszsák miként került az útra, de részleteken erről nem árult el. A cégvezető közölte azt is, hogy utasította munkatársait, vegyék fel a kapcsolatot az apával, hogy megtudják miként tudnák kifejezni hálájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik