Nagyvilág

Évtizede elrabolt lányokat találtak meg élve

Amanda Berry (Amanda Berry)
Amanda Berry (Amanda Berry)

Körülbelül egy évtizede nyomtalanul eltűnt három lányt talált meg élve az ohiói rendőrség Clevelandben; azóta egy házban tartotta fogva őket három latin-amerikai férfi. Az emberrablókat őrizetbe vették.

Az egyik lány, Amanda Berry úgy szabadult ki a házból, hogy segítségért kiáltott, amit a szomszédos ház lakója meghallott, és segített neki kiszökni a házból. Ezt követően a lány szabadítójával együtt felhívta a rendőrséget. A hatóságok azonnal a helyszínre siettek, és kiszabadították a másik két túszt is.

Amanda Berry (középen) testvérével  a fogságból való szabadulás után a clevelandi kórházban
Fotó: AFP/WOIO TV

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint a három lánnyal együtt a házban két gyerek is volt. Mindannyiukat a kórházba szállították, ahol jelenleg orvosi kivizsgálás alatt állnak. Egy orvos azt mondta, hogy egészségesek és jó állapotban vannak.

A rendőrségi hívást a hatóságok nyilvánosságra hozták, és a Cleveland Plain Dealer című lap feltette internetes oldalára. Ezen a következő volt hallható: “Segítsenek! Amanda Berry vagyok. Elraboltak, tíz éve tűntem el, itt vagyok. Most már szabad vagyok.”

A beszélgetés során a nő megadta elrablói nevét, akik éppen távol voltak, és ő éppen ezt az alkalmat használta ki szabadulására. A házban rajta kívül még két eltűnt lány volt. Őket is körülbelül egy évtizede rabolták el.

Amanda Berryt 2003-ban látták utoljára – 16 éves volt, amikor eltűnt. Georgina DeJesusnak egy évvel később, 2004 áprilisában veszett nyoma, 14 évesen. Michele Knight 2002-ban tűnt el, amikor 20 éves volt.

Az emberrablókat – 50, 52 és 54 éves fivérekről van szó – őrizetbe vették a hatóságok. Egyiküket, az 52 éves férfit Ariel Castro néven azonosították. Sofőrként dolgozott, iskolabuszt vezetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik