Nagyvilág

Tíz év alatt kétszer voltak a szabad levegőn

kiszabadult lány (cleveland, clevelandi rém, )
kiszabadult lány (cleveland, clevelandi rém, )

A clevelandi rémet a gyerekeket szerető, vidám embernek ismerték a környéken.

Emberrablás és nemi erőszak vádjával eljárást indítottak szerdán az egyesült államokbeli Clevelandben az ellen a férfi ellen, akinek a házából két nappal korábban kiszabadítottak három fiatal nőt és egyikük hatéves kislányát.

A három nő – Amanda Berry, Gina DeJesus és Michelle Knight – az évtizedes fogság alatt rendszeres szexuális és lelki zaklatásnak volt kitéve, és többször elvetéltek – közölte a város önkormányzatának egyik tanácsosa. A kislány a most 27 éves Berryé.

A háztulajdonos, az 52 éves, Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablás (köztük a kislány fogva tartása) és háromrendbeli nemi erőszak miatt indítottak eljárást. Castro fivérei ellen, akiket vele együtt vettek őrizetbe hétfőn, nem indítottak eljárást, mert mint a rendőrség közölte, nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen bűncselekményben részt vettek volna. A helyi rendőrkapitány közölte: apasági teszt fogja megállapítani, hogy kitől fogant Berry kislánya.

Az ügynek még nagyon sok részlete homályos, egyebek között az, hogy a nőket miként rabolták el, hányszor estek teherbe, és hogy a vetélések milyen körülmények között zajlottak le. Korábbi hírek szerint több csecsemőholttest után is kutattak a ház körül. Az áldozatokat időnként a pincében tartották fogva, volt, hogy megkötözve, illetve leláncolva – mondta el a városi tanácsos és a rendőrség.

A nők tízéves fogságuk alatt csupán kétszer voltak a szabad levegőn, de nem hagyhatták el a telek határát, ahol fogva tartották őket. A két ritka alkalom is úgy adódott, hogy a nőket egy rövid időre a házból a garázsba “költöztették” – ismertették.

A főleg Puerto Ricó-i bevándorlók lakta clevelandi negyedben élők elmondták, hogy amikor közösen keresték az egyik eltűnt nőt, illetve virrasztást tartottak érte, ezekben az akciókban maga Ariel Castro is részt vett, sőt vigasztalta a nő anyját, amikor pedig pénzt gyűjtöttek a felkutatására, ő is zenélt az eseményen. Castrót több hangszeren játszó, a gyerekeket szerető, vidám, tiszteletteljes férfinak írták le.

Amanda Berry és kislánya, valamint a 23 éves Gina DeJesus szerdán hazatért otthonába. Egyikük sem beszélt nyilvánosan, pedig a házaknál ünneplő tömeg várakozott. Családjuk türelmet kért az emberektől, és köszönetet mondott nekik a támogatásért. A harmadik fogva tartott, a 32 éves Michelle Knight még a helyi kórházban van, állítólag kielégítő állapotban.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy Ariel Castro ellen 2005-ben eljárást indítottak családon belüli rendszeres erőszak gyanújával, de nem tudták rábizonyítani a vádakat. A férfi állítólag többször megverte élettársát, súlyos sérüléseket okozva neki, valamint halálosan megfenyegette őt és közös gyerekeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik