Nagyvilág

Az első nő a legkeresettebb terroristák között

Rendőrgyilkossággal vádolják Tupac Shakur keresztanyját. Két egymillió dolláros vérdíj van a fején.

Az amerikai szövetségi rendőrség bejelentette, hogy feltették az első nőt “a 25 leginkább keresett terrorista” nevét tartalmazó listára.

Az amerikai Joanne Chesimardot azzal vádolják, hogy 40 éve megölt egy rendőrt, és a gyanú szerint Kubába menekült.
Az Assata Shakur néven ismert Joanne Chesimard a Fekete Felszabadítási Hadsereg nevű szélsőbalos amerikai szervezet tagja volt, amely a hetvenes években fogott fegyvert az afroamerikaik védelmezésének jelszavával.

Chesimardot, aki az 1996-ban Las Vegasban agyonlőtt Tupac Shakur rapper keresztanyja, azzal vádolják, hogy 1973. május 2-án két bűntársával megölt egy rendőrt New Yersey szövetségi államban. Joanne Chesimard elmenekült, majd őrizetbe vették és 1977-ben emberölés miatt vádat emeltek ellene. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a börtönből két évvel később sikerült elszöknie.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtöki közlése szerint Chesimardot 1984-ben Kubában látták, és feltehetően jelenleg is ott tartózkodik.

Joanne Chesimard a második amerikai állampolgár az FBI által leginkább keresett 25 terrorista listáján. Az FBI egymillió dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít őrizetbe venni. További 1 millió dollárt ajánlott fel New Jersey állam is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik