Nagyvilág

Írásban kommunikál a bostoni merénylő

Carnajev - bostoni robbantás (carnajev, bostoni robbantás)
Carnajev - bostoni robbantás (carnajev, bostoni robbantás)

Magához tért, és írásban válaszol egyes kérdésekre a múlt heti bostoni robbantások életben maradt feltételezett elkövetője - jelentette az amerikai média vasárnap éjjel.

A 19 éves Dzsohar Carnajevet kórházba szállították, miután többnapos hajtóvadászatot követően sikerült elfogni. Bátyját, Tamerlan Carnajevet lelőtték.

Az NBC televízió – szövetségi illetékesekre hivatkozó – jelentése szerint a gyanúsított a torkán lévő sérülés miatt nem tud ugyan beszélni, de egyes kérdésekre írásban válaszol. Az ABC azt is tudni vélte, hogy a nyomozók esetleges további cinkosokról és pokolgépekről kérdezik őt, de csak “szórványosan” válaszol, írásban. A USA Today című lap egy rendőrségi forrást idézett, aki megerősítette, hogy Carnajev írásban kommunikál.

Korábban közölt értesülések szerint Carnajev sok vért vesztett az őt két ponton – a nyelvén és a tarkóján – ért sérülés miatt. Az egyik hatósági feltételezés szerint a férfi – szájába véve fegyvere csövét – öngyilkos akart lenni elfogása előtt.

Ed Davies, a bostoni rendőrség parancsnoka a CBS tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a tettesek feltehetően más merényletre is készülhettek. Véleményét a különböző helyszíneken talált robbanóanyagokra, kézigránátokra alapozta, illetve arra a tűzerőre, amelyet a rendőrök ellen bevetettek.

A hatóságok a múlt pénteken, azon a helyen, ahol a Carnajev fivérek tűzpárbajt vívtak a rendőrök ellen, sok, fel nem robbant, házilag előállított pokolgépet, és 250 lőszertárat találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik