Nagyvilág

Bostoni robbantás – felvétel a merénylőről

bostoni merénylet 2013 április (boston, bostoni merénylet, )
bostoni merénylet 2013 április (boston, bostoni merénylet, )

Bejelentették, hogy őrizetben a gyanúsított, majd cáfolták.

A hatóságok azonosítottak egy férfit, aki miatt robbanás bostoni maratoni futóversenyen – közölte szerdán a CNN amerikai hírtelevízió. Az egyik üzlet kamerájának és egy másik – közelebbről meg nem nevezett – felvételen  látszik egy sötét bőrű férfi amint egy csomagot tesz le, feltételezik, hogy az volt a pokolgép. A CNN bejelentette, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették, nem sokkal később ezt cáfolták.

Kedden, a merénylet után nem sokkal már emlegettek egy szaúdi gyanúsítottat, egyelőre nem tudni, ugyanarról a kórházban lévő fiúról van-e szó, esetleg két merénylő lehet.

A terrortámadásnak három halálos áldozata volt és több mint 180-an megsebesültek, két ember állapota válságos. Volt akinek a testéből 10-40 fémdarabot, golyót vagy szöget kellett eltávolítani.

Európai idő szerint este 11-kor újabb részleteket tárnak fel a merényletről. Eddig a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annyitközölt, hogy a maraton célegyenesében felrobbantott, két, fémdarabokkal, szegekkel és csapágygolyókkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép közül legalább az egyiket egy hatliteres gyorsfőző edényben rakták össze. Ennek fedőjét egy épület tetején megtalálták. A másik robbanószerkezetet is fémtartályban helyezték el, de arról nem bizonyosodott be, hogy kukta volt. Találtak egyéb pokolgép alkatrészt is, ezeket megpróbálják rekonstruálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik