Light

Vérfürdővel válaszolnának a bostoni merényletre

Amerikai zászló (zászló, egyesült államok, )
Amerikai zászló (zászló, egyesült államok, )

Terhes nők és csecsemők lemészárlását követelő emberek árasztották el az internetet. Nagy az Isten állatkertje.

Kezdjük ezzel a ténnyel: még mindig nem lehet tudni, hogy ki, vagy kik követték el a bostoni maratonfutáson történt bombamerényletet, ami sokkolta az amerikaiakat, és az egész világot. Illetve az „egész világot sokkolta” kijelentés talán kissé túlzás. Pakisztánban, vagy Irakban például biztosan nem kapták fel annyira a fejüket az emberek, hiszen inkább a bostoninál jóval véresebb, az országaikban történt, és a nyugati sajtóban alig tálalt bombamerényletekkel voltak elfoglalva. (Vagy az amerikai titkosszolgálat robotgépeiről küldött rakéták pusztításával, de ezzel már messzire megyünk a témától.)

Szóval nem tudni, hogy kik robbantottak. Ez nem akadályozott meg néhány amerikait, hogy közvetlenül a robbantás híre utáni percekben és órákban az internet nyilvánossága előtt követeljék ártatlan emberek lemészárlását, bosszúból, pedig nem is tudni, hogy kiken kéne bosszút állni. A Twitteren megjelent, veszélyesen buta és tájékozatlanságról árulkodó kommentekből a Public Shaming, azaz a Nyilvános Megszégyenítés nevű blog készített egy szép kis összeállítást, és abból szemezgettünk ki párat. Íme:

Elsőként álljon itt Katie Giorgio, aki terhes nőket, és csecsemőket gyilkolna nagyon szívesen a saját kezével, bár csak akkor, ha bostoni rokonaiknak baja esett. Persze ezt nem mondja ki, csak annyit, hogy „megölöm az összes homoki majmot” (értsd: arabot). A mindenkibe pedig a játszótéren szaladgáló kisgyerekek is beletartoznak, ugyebár. Twitter-oldala egyébként azóta már elérhetetlen lett, feltehetően ő szüntette meg gyorsan. Még csak ki sem mer állni véleménye mellett.

Csakúgy, mint „Nick”, aki minden egyes muzulmánt elsöpörne a föld felszínéről, külön kiemelve, hogy mindegyiket (értsd: terhes nők és csecsemők).  Csodák csodája, oldala hirtelen zárolva lett, csak az ő külön engedélyével lehet már olvasni valószínűleg csodás elmére valló kijelentéseit.

Aztán ott vannak a már inkább röhejes, mint ijesztő emberek, akik szerint Észak-Korea (igen, Észak-Korea) áll a terrortámadás mögött. Jonathan Matthew például már Katie-vel és Nickkel ellentétben le is írja, hogy „esküszöm istenre megölöm a koreai anyákat, gyerekeket, kutyákat, apákat, öregeket, mindenkit”. „Természetesen” már ő is elmenekült a Twitterről, miután megkapta a megfelelő nyilvánosságot szép lélekre, és nagy agyra valló kijelentése.

Ez persze csak a jéghegy csúcsának a csúcsa, hiszen csak hármat választottunk ki a Public Shaming gyűjtéséből, és ők is egy nagyobb halmazból szemezgették ki a „legjobbakat”. De még ennél is elképesztőbbek azok az emberek, akik a robbantással kapcsolatban George Busht dicsérik Obamával szemben, azzal az indokkal, hogy Bush idején nem volt terrortámadás az Egyesült Államok ellen, és ő, mármint Bush milyen nagyszerű munkát végzett, hiszen megvédte a nemzetet. Elfelejtve, hogy Bush idején mintha lett volna valami kisebb terrortámadásszerű dolog, úgy nagyjából 2001. szeptember 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik