Nagyvilág

Négy tűzoltót ejtett túszul egy fegyveres Amerikában

túszejtés (túszejtés)
túszejtés (túszejtés)

A rendőrök órákig tárgyaltak vele, majd lelőtték.

Túszul ejtett négy tűzoltót egy fegyveres férfi helyi idő szerint szerdán az Egyesült Államok déli részén, Georgia államban. A rendőrök több órányi sikertelen tárgyalás után lelőtték a túszejtőt. A túszejtés Atlanta külvárosában történt.

A férfi rutin segélyhívást színlelve kihívta a tűzoltókat és a mentőket, és túszul ejtett öt tűzoltót, akik közül egyet hamar szabadon engedett. A fegyveres azt követelte, hogy kapcsolják vissza az áramot a lakásában. Úgy tudni, a férfinak súlyos anyagi nehézségei voltak. Háza novemberben az ingatlanra jelzálogot bejegyző bank tulajdonába került.

A rendőrség körülzárta a túszejtő házát, és egy túsztárgyaló több órán át próbálta jobb belátásra bírni a férfit. Miután a rendőrség úgy ítélte meg, hogy a túszok közvetlen veszélyben vannak, egy különleges egység kisebb robbantással elterelte a túszejtő figyelmét, berontott a házba, és lelőtte a férfit, miután az tüzet nyitott. A robbantásban és a lövöldözésben könnyebben megsebesültek a túszok. Egyiküket a karján találta el egy lövedék, őt kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik