Nagyvilág

Senkit sem érdekelt a megszurkált közteres

Megszúrt férfi kórházban (kína, kórházi ágy, sebesült, )
Megszúrt férfi kórházban (kína, kórházi ágy, sebesült, )

A leggyűlöltebb hatósági embereknek számítanak Kínában a „közteresek”. Annyira, hogy amikor egyiküket hétszer megszúrta egy illegális utcai árus, az emberek csak egykedvűen átnéztek felette.

Az eset még vasárnap történt Kanton város egyik forgalmas kereszteződésében, fényes nappal – jelentette a kínai sajtó. A 27 éves áldozat társával együtt éppen a portékáikat illegálisan az utcán áruló emberek elzavarását végezte, amikor az utcai árusok egyike, egy negyvenéves férfi nem volt hajlandó távozni. Végül egy kést vett elő, és hétszer megszúrta a Csiacsüan Szu nevű férfit.

Az eset idején hiába volt teli emberekkel a környék, senki sem sietett a közterület-felügyelő segítségére. A körülöttük lévő emberek közömbösen nézték végig a támadást – mondta el a megszúrt férfi társa. Nemcsak hogy nem léptek közbe, az elkövetőt is hagyták elfutni, és még akkor sem segítettek, amikor az erősen vérző, a fején öt vágást és szúrást elszenvedő férfit társa a járőrautóba rakta. „Nagyon elszomorított az emberek reakciója” – közölte a megtámadott közteres társa.

Az emberek reakcióját látva a közteresek vezetője arra kérte a közvéleményt, hogy legyenek megértőbbek velük és munkájukkal szemben. Erre kérni kellett az embereket, mert a kínaiak nagy többsége egyáltalán nem érez velük szemben szimpátiát.

A közteresek, vagy ahogy Kínában nevezik őket, a „csengguanok” ugyanis a leggyűlöltebb hatósági emberek közé tartoznak az ázsiai országban. Sokan csak kormányzati verőlegényeknek nevezik őket, köszönhetően brutális módszereiknek, amelyekről több esetben is nagy felháborodást kiváltó videófelvételek készültek. Alig egy hete például azzal váltottak ki gyűlöletet, hogy egy nőt kétéves lánya szeme láttára vertek meg a nyílt utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik