Nagyvilág

Lecsövesedett a lottómilliomos

Lotto(960x640)(1).jpg (Lottó)
Lotto(960x640)(1).jpg (Lottó)

Roger Griffith megfogta az isten lábát, telitalálata volt a lottón, nyert 640 millió forintnak megfelelő angol fontot, amit aztán jól elherdált, és a bankszámláján nem maradt több, mint 7 font, azaz cirka 2500 forint. Roger imádott gazdagnak lenni. No, ez az érzés a pénzzel együtt hamar elszállt.

Turkáljunk kicsit mások zsebében – mire ment el ennyi irgalmatlan pénz? Roger és felesége egyből beintettek munkahelyüknek, amint megtudták, hogy megütötték a lottófőnyereményt, és el is költöztek egy 238 millió forintot kóstáló, kacsalábon forgó palotába, majd két gyereküket magániskolába íratták évi 3,5 millió forintnak megfelelő összeg ellenében. Ezek mellett utazgattak, ékszereket és luxus sportautókat vettek brahiból, mert megtehették, mert gazdagnak lenni úgy érdemes, ha totál felelőtlenül költekezik az ember.

Roger persze a pénz kamatoztatására is gondolt, így nem épp a legokosabb módon, de mit nekem a pénz alapon tőzsdézni kezdett, ami nagyjából az avatatlan pénzeszsákok vesztőhelye. És láss csodát! Roger sem szállt ki milliárdokkal a buliból.

Mivel a tőzsdén bebukott, Roger úgy gondolta, összeröffenti régi iskolai bandáját, és az eladási listák élére repíti a zenekart. Ebbe a projektbe is sikerült belepumpálni durván 9 millió forintnyi összeget. A lottómilliomoson látszik, hogy nem szerzett nagy jártasságot a popszakmában, vagy nagyon rosszul mérte fel a zenei piacot, hisz a lemezükből nagy jóindulattal is csak 600 darabot sikerült eladni. Íme egy kis ízelítő a súlyos milliók elherdált végeredményéből.

2005-ben kezdődött a jó világ, ami 2007-ben kapcsolt át lejtmenetbe. A nyereményből finanszírozott szépségszalonjuk is elkezdett deficitet termelni. Már akkor is kölcsönt kellett kérniük, hogy az üzlet életben maradhasson, aztán egyszer csak a befizetetlen számlák tengere végleg belepte őket. 2010-ben még a házuk is kigyulladt, majd pár hónapra rá házasságuk is véget ért. Szomorú történetet kreált a valóság – írta a The Sun.

Rogernek azóta sincs milliós állása, és jelen helyzetét elnézve, hogy 42 évesen szüleitől kell pénzt kérnie, belátja, hogy a lottónyeremény inkább átok volt, mintsem áldás, bármennyire is jó volt kiskirály módjára élni akkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik