Nagyvilág

Tűzoltóságot adnak falujuknak a lottónyertesek

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

Az emberek többsége nagy házra, drága autóra és luxusutazásokra költené a lottón nyert milliárdokat. Egy amerikai házaspár ennél jóval önzetlenebb.

Pedig a Missouri állam egyik kisvárosában élő Mark és Cindy Hill igencsak megengedhette volna, hogy luxuséletet biztosítsanak maguknak, miután – adózás után – 136,5 millió dollárt, azaz átszámítva nagyjából 32 milliárd forintot nyertek egy lottójátékon. A házaspár azonban úgy döntött, hogy nyereményüket Mark szülőfalujának, az alig ötszáz lelkes Camden Point megsegítésére használják fel – jelentette a CNN.

A lottómilliárdosok először is a tűzoltóság új épületére adtak pénzt, amely közelebb lesz a mostaninál a főúthoz, így gyorsabban tudnak majd kivonulni, amikor riasztják őket. Az új tűzoltóság a mostani baseballpálya helyén lesz. Az új pályát, Hillék lottópénzéből és másik, a főúttól távolabbi területen alakítják majd ki, ahol nagyobb biztonságban játszhatnak majd a gyerekek.

Ezen felül ötvenezer dollárt (12 millió forint) adományoztak a település szennyvíztisztítójának felépítésére. A helyiek elmondása szerint a telep felépítését már évek óta tervezik, és a váratlanul jött adomány nélkül nagyjából 25 évbe került volna, míg az adóbevételekből összegyűjtik rá a pénzt.

A házaspár azonban nem állt meg ennél, és ösztöndíjalapot hoztak létre abban a gimnáziumban, ahol mindketten végeztek, és ahol megismerték egymást. Barátaik elmondása szerint azok, akik ismerik őket, nem lepődtek meg nagyvonalúságukon, és szerintük a házaspár nem fog megállni ennyi adakozásánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik