Nagyvilág

Cián ölte meg a százmilliós lottónyeremény átvétele után

Urooj Khan  (urooj khan, lottómilliomos, )
Urooj Khan  (urooj khan, lottómilliomos, )

Egy picit sem élvezhette egymillió dolláros lottónyereményét egy amerikai férfi, aki egy nappal azután halt meg, hogy kiállították számára a csekket.

A 46 éves Urooj Khan tavaly júniusban még a világ legboldogabb embere volt, miután megütötte a milliódolláros nyereményt az Illinois állambeli kaparós lottójátékon. A mosodákat üzemelő férfi már azt tervezte, hogy mire fogja költeni az adózás után 425 ezer dolláros, azaz majdnem százmillió forintos nyereményét, de azokból végül nem lett semmi. A lottónyertes ugyanis egy nappal azután, hogy kézhez vehette a pénzt, az otthon elköltött vacsora után meghalt – jelentette a WGN-TV.

(Urooj Khan és a nyertes szelvény)

A hatóságok az első vizsgálatok után úgy ítélték meg, hogy Khan természetes okok, szívelégtelenség miatt halt meg, de később újabb vizsgálatokat végeztek a férfi egyik rokonának kérésére, aki gyanúsnak találta az esetet. Mint később kiderült nem hiába. Az újabb tesztek ugyanis kimutatták, hogy a lottónyertes ciánmérgezés áldozata lett – írta a Chicago Tribune.

A chicagói rendőrség már emberölésként kezeli a férfi halálát, és a holttest exhumálását tervezik. A hatóságoknak egyelőre nincsen gyanúsítottja, és azt sem tudni, pontosan miért ölték meg, de nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a lottónyeremény miatt kellett meghalnia – írta a Tribune.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik