Nagyvilág

Víznyelőbe zuhant egy golfos

Víznyelő (víznyelő, )
Víznyelő (víznyelő, )

Az amerikai férfit egy több mint öt méter mély gödör nyelte el. A klausztrofóbiás férfit létra és kötél segítségével szabadították ki barátai.

A 43 éves Mark Mihal egyik pillanatban még a 14. lyuknál állt az Illinois államban lévő golfpálya közepén, majd egyszer csak azt vette észre, hogy zuhanni kezd és elnyeli a föld – írta a St. Louis Post-Dispatch. Mihal, a golfmanna.com című golfos oldal társalapítója elmondta: semmit sem tudott tenni, hogy megállítsa zuhanását. Végül több mint öt méter mélyen ért talajt, kificamítva a vállát.

Mihal három barátja, akikkel együtt játszott a golfpályán, nem látták, hogy elnyelte a föld. Ketten túl távol álltak, és azt hitték, hogy egy dombon gurult le, amikor eltűnt szemük elől, hozzá legközelebb lévő barátja pedig pont hátat fordított neki, és már csak azt vette észre, hogy nincsen ott senki, ahol Mihal egy másodperccel korábban állt. Csak amikor közelebb mentek, akkor vették észre a golfpályán nyílt víznyelőt, amelynek mélyéről hallották a férfi jajveszékelését – írta Mihal felesége a golfmannán. .

A szerencsétlenül járt férfi társai azonnal telefonáltak a golfpálya vezetőségének, egy létrát és köteleket kérve, amelyek segítségével sikerült húsz perc alatt kimenteni a férfit az üregből. Ez azonban nem ment olyan könnyen, mivel MIhal a kificamított válla miatt egyedül nem tudott felmászni a létrán, ami nem volt elég hosszú. Végül Mihal egyik barátja lemászott hozzá, kötelet erősített rá, így már sikerült kimenteni. Mentőautóval szállították kórházba, de a legsúlyosabban csak a válla sérült, egyébként pusztán zúzódások emlékeztetik a zuhanásra.

Mihal tudja, szerencséje volt a szerencsétlenségben. A víznyelőbe zuhanva azonnal eszébe jutott annak a floridai férfinak az esete, akinek a hálószobáját alig két hete szippantotta magába egy víznyelő. A férfi holttestét azóta sem találták meg.

A golfos a Post-Dispatchnek elmondta: a golfozást nem fogja emiatt abbahagyni, de abban már nem olyan biztos, hogy visszatér az érintett golfpályára, amit egyébként nagyon szeret. „Biztos furcsa érzés lenne újra arra lyukra játszani” – közölte Mihal.

(További, hatalmas víznyelőkről ide kattintva tud megnézni képeket)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik