Nagyvilág

Nőügy áll a savtámadás hátterében

Hattyúk Tava (hattyúk tava, balett)
Hattyúk Tava (hattyúk tava, balett)

A sztártáncos azért rendelte meg a Bolsoj balettigazgatója elleni merényletet, mert párja nem táncolhatta el a Hattyúk tava főszerepét. A felbujtó ötvenezer rubelt - azaz 350 ezer forintnyi összeget - fizetett a Szergej Filin elleni támadásért.

Pavel Dmitricsenkót, a moszkvai Nagyszínház szólótáncosát és két bűntársát kedden állította elő a rendőrség a Bolsoj balettigazgatója elleni savtámadás gyanújával. A férfiak szerda reggelre beismerték tettüket. Dmitricsenko elmondta: ő rendelte meg a támadást, de állítja, nem akart ilyen súlyos sérüléseket okozni. Úgy képzelte, hogy elég lesz, ha megverik Filint.

Sajtóhírek szerint Dmitricsenko élettársa, Anzselina Voroncova – aki szintén a Bolsoj szólótáncosa – miatt keveredett konfliktusba a balett-társulat 42 éves művészeti igazgatójával. A támadás közvetlen kiváltó oka állítólag az volt, hogy Filin megtagadta a Hattyúk tavának főszerepét a nőtől.

A bíróság csütörtökön dönt arról, hogy elrendeli-e a nagy felháborodást keltő januári merénylet gyanúsítottjainak letartóztatását.

Időközben Szergej Filin felesége egy orosz lapnak azt mondta, hogy férje szerint több embernek van köze a merénylethez, mint ahányat őrizetbe vettek.

Szergej Filint, a Bolsoj balett-társulatának művészeti igazgatóját január 17-én egy maszkos támadó késő este kénsavval fröcskölte le lakása előtt. A 42 éves egykor világhírű balett-táncos harmadfokú égési sérüléseket szenvedett arcán, és a látása is veszélybe került. Jelenleg Németországban kezelik. Orvosai szerint valószínűleg visszanyeri annyira látását, hogy ismét elláthatja majd feladatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik