Nagyvilág

Beismerte tettét a savtámadást megrendelő sztár

Szergej Filin (Szergej Filin)
Szergej Filin (Szergej Filin)

Beismerő vallomást tett a Szergej Filin, a moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója elleni támadásnak mind a három gyanúsítottja – közölte szerdán a moszkvai rendőrség.

A hatóság sajtószolgálata arról tájékoztatta az Interfax orosz hírügynökséget, hogy Pavel Dmitricsenko, a Bolsoj Balett társulatának ünnepelt szólistája, a merénylet feltételezett megrendelője, valamint a támadás elkövetésével gyanúsított Jurij Zarutszkij nevű, büntetett előéletű férfi, és az őt a támadás helyszínére szállító Andrej Pilatov is írásban tett vallomást és elismerte bűnösségét.

A művészvilágban hatalmas felháborodást kiváltó bűnügyben a rendőrség kedden állította elő a három férfit. Úgy találtak rájuk, hogy a nyomozók minden egyes mobiltelefon-hívást ellenőriztek, amelyet a támadás napján a balettigazgató lakása környékén kezdeményeztek.

Szergej Filint, a Bolsoj balett-társulatának művészeti igazgatóját január 17-én késő este kénsavval fröcskölték le lakása előtt. A 42 éves egykor világhírű balett-táncos harmadfokú égési sérüléseket szenvedett arcán, és a látása is veszélybe került.

A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint az egyebek közt a Rettegett Iván szerepéből ismert Pavel Dmitricsenko barátnője – ugyancsak a Bolsoj szólótáncosa – miatt keveredett konfliktusba a balett-társulat 42 éves művészeti igazgatójával. A Nagyszínházban kamerán kívül elmondták a hírtévének, hogy a szólótáncos igen heves vérmérsékletű.

Szergej Filin Moszkvában, majd később Németországban számtalan szemműtéten és arcplasztikai kezelésen esett át. A balettigazgatót jelenleg egy németországi klinikán kezelik. Az orvosok szerint valószínűleg visszanyeri annyira látását, hogy ismét elláthatja majd feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik