Nagyvilág

Hányása megevésére kényszerítették szülei

Kínzás (kínzás, lánc, összekötözött kéz, )
Kínzás (kínzás, lánc, összekötözött kéz, )

Brutális kínzásokat kellett elviselni szüleitől, mégis megbocsátott. Évtizeddel az eset után most azt akarja elérni, hogy kegyelmet kapjanak hosszú börtönbüntetésre ítélt szülei.

A Floridában élt Ricardo Davila 11 éves volt, amikor a helyi hatóságok letartóztatták nicaraguai származású szüleit, gyerekbántalmazás miatt. A bántalmazások olyan szörnyűek voltak, hogy a 2000-ben történt letartóztatáskor a helyi rendőrkapitány kijelentette: a bántalmazás szó helyett inkább a kínzást használná.

A szülőket azután vették őrizetbe, hogy Ricardo a kínzások elől a szomszédhoz szökött át, aki értesítette a rendőrséget. A gyerek akkor a nyomozóknak elmondta: szülei minden egyes alkalommal elverték, amikor bepisilt, hányt vagy füllentett.

Ricardót rendszeresen meztelenre vetkőztették, egy vödröt húztak a fejére, kezét egy kábellel hátra kötözték, majd hosszabbítóval vagy övvel verték, kőtörő kalapácsot ejtettek lábujjaira és órákra a mosdóba zárták – írta az eset idején a Sun-Sentinel. A helyi rendőrkapitány akkor elmondta: a gyerek egy egészségügyi probléma miatt időnként hányt, és amikor ez történt, arra kényszerítették szülei, hogy a padlóról egye meg saját hányását – emlékeztetett az NBC Miami.

A szülőket végül a bíróság súlyos börtönbüntetéssel sújtotta. Az apa négyszeres életfogytig, plusz negyven évig tartó börtönbüntetést kapott, míg feleségét 89 évre zárták börtönbe. Több mint egy évtizeddel az egész Floridát megrázó eset után azonban a most már 24 éves gyerek azért küzd, hogy szülei kegyelmet kapjanak.

Ricardo, aki az eset után Nicaraguában élő nagyanyjához költözött, a Telemundo 51 nevű televíziónak nyilatkozva kijelentette: teljesen megbocsátott szüleinek, és az ügy már a múlt számára. Most arra készül, hogy visszautazik az Egyesült Államokba, és arra fogja kérni Florida kormányzóját, hogy adjon kegyelmet szüleinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik