Nagyvilág

Etióp lány lett Izrael szépe

A gyönyörű Ájnáv véletlenül került a versenyzők közé. Egy barátnője nevezte ugyanis a megmérettetésre.

Izrael történetében először egy etióp bevándorló nyerte el a Miss Izraelnek járó koronát. Az Etiópiából érkezett Jittis (jelentése amhári nyelven: tekintet a jövőre) Ájnáv lett a legszebb izraeli nő 2013-ban a Haifában tartott versenyen. A 21 éves hölgy Netanjában él, és a város egyik cipőboltját vezeti, miután tisztként leszerelt a hadseregből.

A korán árvaságra jutott Ájnáv 12 évesen testvéreivel került a zsidó államba Afrikából. Korábban nem foglalkozott modellkedéssel, de győzelme után eltökélte, hogy a pályán marad, mivel szerinte nincs elég sötétbőrű fotómodell a zsidó államban. Azt reméli, így javulhat az afrikai származású modellekkel kapcsolatos megítélés is.

A lány azt mondta, nagy hatással volt rá Martin Luther King, mert ő is az igazságért és az egyenlőségért harcolt.

„Ezért vagyok itt én is: megmutatni, hogy az én csoportomban is vannak szép dolgok, amelyek nem jelennek meg a médiában. Küldetésemnek érzem a különféle izraeli színek bemutatását” – mondta Ájnáv.

A lány egyébként szinte véletlenül került a korona várományosai közé: egy barátnője nevezte be a szépségkirálynő-választásra. Azt tervezi, hogy a későbbiekben kipróbálja magát a televízióban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik