Nagyvilág

Jégjátszótéri játékba fagyva halt meg egy kislány

Jégcsúszda (jégcsúszda, játszótér, )
Jégcsúszda (jégcsúszda, játszótér, )

A nyolcéves gyerek egy szibériai játszótéren álló jégszoborba szorulva halt meg. Senki sem hallotta segélykiáltásait.

Szibériában, ezt már korábban megtudtuk, a gyerekek nagyon jól bírják a rettentő hideget, így nem csoda, hogy télen is népszerűek a szabadtéri játszóterek, ahol jégből és hóból faragott játékok várják őket. A nyolcéves Viktoria Adaeva is egy ilyen jégjátékokból álló téren játszott, amikor a szörnyű baleset érte – jelentette a Siberian Times.

A kislány, akit nagyanyja engedett le játszani, egyedül volt a falusi játszótéren, amikor megpróbált bemászni egy jégteknősbe, egy lyukon át. A lány fejjel előre akart bejutni a jégből készült teknős belsejébe, de a feje, nyaka és egyik keze beszorult, és ráfagyott a lyuk oldalára, és képtelen volt kiszabadítani magát.

A mínusz hétfokos hidegben beszorult lányt végül nem a hideg ölte meg, hanem az oxigénhiány. A jégteknős belsejébe ugyanis nem jutott levegő, miután a lyukat elzárta a teste.

A lány holttestét a rendőrök találtak meg, akiket Viktoria nagyanyja riasztott, miután hiába kereste a lányt, aki nem tért haza. A Siberian Times értesülései szerint a játszótéren térfigyelő kamerák is működnek, de az azokat figyelő emberek nem vették észre az ott játszó kislányt. A lány anyja a baleset idején nem volt falujában, mert egyetemi vizsgákat tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik