Nagyvilág

A padlóhoz fagyva halt meg egy állatkerti strucc

Strucc hóban (strucc, hó, fehéroroszország, )
Strucc hóban (strucc, hó, fehéroroszország, )

Az afrikai futómadár már több telet is átvészelt a szibériai állatkertben. Most azonban áramszünet miatt nem volt fűtés, és szó szerint odafagyott a betonpadlóhoz.

Az Ádám nevű strucc élettelen tetemére reggel bukkant rá a Juzsno-Szahalinszk város állatkertjének egyik gondnoka, a beton padlóhoz fagyva. A már hét éve a szibériai állatkertben élő afrikai madár ketrecében ugyanis olyan hideg volt, hogy az állat lába odafagyott a csupasz beton padlóhoz – írta a Siberian Times.

A tetem körül tollak borították a padlót, ami arra utal, hogy az állatkert egyik legnagyobb nevezetességének számító strucc egész este kétségbeesetten próbált szabadulni – írta az orosz lap.

Az állatkert igazgatója elmondta: a struccon végzett boncolás kétségtelenül bizonyította, hogy Ádámmal kihülés végzett. Közlése szerint az idei tél szokatlanul fagyos volt, és erre hősugárzók bevetésével készültek. Azonban aznap este, amikor a strucc megfagyott, éppen áramszünet volt.

Állatvédők független nyomozás lefolytatását követelik, mert szerintük az állatkert költségvetésének csökkentése vezetett a strucc elpusztulásához. Az aktivisták szerint a gondozók nem borították be a madár ketrecét szalmával, ami megakadályozhatta volna, hogy Ádám odafagyjon a betonpadlóhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik