Nagyvilág

Halálra fagytak a magukra hagyott gyerekek

fagy (fagy)
fagy (fagy)

Két kisgyermek megfagyott és meghalt, kettőt kórházba kellett szállítani, miután szüleik magukra hagyták őket az oroszországi Bajkálon túli területen - tájékoztatott csütörtökön az orosz szövetségi nyomozóhivatal.

A Mongóliával és Kínával határos orosz területen lévő Csita városában még szerdán találták meg a két halott fiúgyermeket és lánytestvéreiket a család otthonában. A kicsiket szüleik felügyelet nélkül hagyták a ház melléképületében. Az egyik kisfiú alig múlt egyéves. A négy- és kétéves lányoknak a lábukon keletkezett fagyási sérülés.

A rendőrséget a szomszédok értesítették az esetről. Hozzájuk kopogott be az egyik kislány. Amikor észrevették rajta a fagyási sérülést, akkor kezdték keresni a többi gyermeket.

A helyi rendőrség azt állítja, korábban nem volt gondjuk a szülőkkel. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint büntetőeljárás indult az italozó szülők ellen. Annak is utánajárnak, a rendőrség miért nem foglalkozott a négygyermekes családdal, ahol a szülők rendszeresen ittak.

Oroszországban a december közepén tapasztalt rendkívüli hidegben 123 ember meghalt, és több mint ezerhétszázan szenvedtek fagyási sérüléseket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik