Nagyvilág

Tízmilliókat adományozott egy cipőtisztító

kórház-gyerek (kórház, gyerek)
kórház-gyerek (kórház, gyerek)

Majdnem 45 millió forintnak megfelelő összeget adott beteg gyerekeknek egy amerikai férfi, aki egy amerikai gyerekkórházban pucolja a cipőket.

Albert Lexie a nyolcvanas évek eleje óta dolgozik cipőpucolóként az amerikai Pittsburgh város gyerekkórházában. A munkáért öt dollárt kér, de elmondása szerint a vendégek többsége nagyon bőkezű, és rendszeresen kap egy-két dollár borravalót. Azt pedig teljes egészében, az utolsó centig egy beteg gyerekek megsegítésével foglalkozó alapítványnak adományozta, 32 éven át – jelentette a WTAE-TV.

Lexie az elmúlt három évtizedben minden héten több száz dollárral segítette a szegénységben élő beteg gyerekeket, akiknek családja másként nem tudná kifizetni a kezelési költségeket. A férfi ennyi idő alatt már kétszázezer dollárt, azaz átszámítva 44,1 millió forintot adott az alapítványnak. „Az egész életében megkeresett pénzének harmadát adományozta el” – mondta el a WTAE-TV-nek a kórház egyik orvosa.

A pittsburghi kórház weboldalán olvasható biográfiája szerint a 67 éves Lexie 1982-ben kezdett el cipőt pucolni a gyerekkórházban, és évente nagyjából tízezer dollárt (kétmillió forint) keres a munkájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik